Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1.5 tsk salt + 2 krm svartpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • smör till bryning
  • 4 st palsternackor
  • 0.5 st squash
  • 0.5 dl hackad persilja
  • svampsås
  • 3.5 dl skogssvamp färsk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt + 2 krm svartpeppar

Gör så här

1
Arbeta in salt och ev lite vatten i färsen, tillsätt peppar och potatismjöl. Forma till 8 biffar som bryns. Låt eftersteka på svag värme under lock i pannan medan såsen görs.

2
Ansa och hacka svampen. Fräs den i smör tills vätskan ångat bort. Rör ner mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Salta och peppra.

3
Skala och strimla palsternackorna. Koka dem knappt mjuka. Fräs dem i 1/2 msk olivolja tillsamans med squash i strimlor. Salta och sväng ner persiljan. Servera färsbiffarna med palsternacksmixen, svampsåsen och potatisklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 470
Fett 27 g
Kolhydrater 25 g
Fibrer 7 g