Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1.5 tsk salt + 2 krm svartpeppar
- 1 msk potatismjöl
- smör till bryning
- 4 st palsternackor
- 0.5 st squash
- 0.5 dl hackad persilja
- svampsås
- 3.5 dl skogssvamp färsk
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 0.5 tsk salt + 2 krm svartpeppar
Gör så här
1
Arbeta in salt och ev lite vatten i färsen, tillsätt peppar och potatismjöl. Forma till 8 biffar som bryns. Låt eftersteka på svag värme under lock i pannan medan såsen görs.
2
Ansa och hacka svampen. Fräs den i smör tills vätskan ångat bort. Rör ner mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och låt koka 3 minuter. Salta och peppra.
3
Skala och strimla palsternackorna. Koka dem knappt mjuka. Fräs dem i 1/2 msk olivolja tillsamans med squash i strimlor. Salta och sväng ner persiljan. Servera färsbiffarna med palsternacksmixen, svampsåsen och potatisklyftor.
Näringsvärde
Kcal 470
Fett 27 g
Kolhydrater 25 g
Fibrer 7 g