Du behöver
- 5 st strömmingsflundror inlagda
- 2 tsk rosépeppar krossad
- 800 g färskpotatis
- 6 st dillstjälkar
- 2 msk salt
- kokande vatten
Garnering
1 dl lätt crème fraiche
1 st ask babyrödbetor frysta, eller 4 hela inlagda rödbetor
1 st citron i klyftor
Gör så här
1
Låt fisken droppa av medan potatisen kokar. Grovkrossa rosépepparn.
2
Varva potatisen med dillstjälkar i en kastrull. Spara dillvipporna till garnering. Tillsätt salt och häll på kokande vatten och låt koka cirka 15 minuter under lock.
3
Värm frysta babyrödbetor i mikron eller klyfta inlagda. Lägg upp fisk, rosépeppar, potatis och rödbetor. Garnera med citronklyftor och dillvippor. Klicka på creme fraiche. Servera knäckebröd och ost till.
4
Tips! Lag till strömming man stekt själv: 2 1/2 dl vatten, 4 msk ättikssprit, 3 msk strösocker, 1 tsk salt, 1/2 tsk svartpepparkorn, 1 liten gul lök skivad, dillstjälkar. Koka upp allt och låt kallna. Häll över strömmingen och låt den dra
5
i kylskåp minst till nästa dag.
Näringsvärde
Kcal 520
Fett 22 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 8 g