Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 8–12 köttbullar
  • 1 huvud färsk vitkål, ca 600 g
  • 2 msk smör
  • gräslök

Gör så här

1
Skär falukorven i tjocka skivor som halveras och träs på blötlagda träspett omväxlande med köttbullar. Grilla spetten på träkolsgrill eller under ugnsgrillen.

2
Dela kålen i fyra rejäla klyftor, lägg dem trångt i en kastrull, häll på kokande vatten och salta. Koka 5–8 minuter allt efter hur mjäll

3
kålen är. Låt rinna av i en sil.

4
Servera faluspetten med potatismos och kålklyftor. Skeda lite smält smör på kålen och strö på flingsalt. Garnera med gräslök.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 560
Fett 32 g
Kolhydrater 43 g
Fibrer 5 g