Du behöver
- 4 kycklingbröst
- 1 msk smör
- 1–2 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- 2 burkar (à 200 g) tonfisk i vatten
- 1 burk (50 g) sardeller
- 2 dl matyoghurt
- flingsalt
- rivet skal av 1 stor citron
- saft av ca 1/2 citron
- 2 msk småkapris
- Potatissallad
- 800 g kokt kall (färsk)potatis
- 2 nävar späda (rucola)blad
- ca 20 körsbärstomater
- ca 20 grönröda oliver
- 4–8 skivor lagrad hårdost
- 1 msk äppelbalsamvinäger
- 1 msk hett vatten
- 2–3 msk solrosolja
- 3/4 tsk flingsalt
- några drag på svartpepparkvarnen
- 1–2 tsk flytande honung
Gör så här
1
Torka av köttet och bryn det i smör och olja på hög värme. Salta och peppra ytan under tiden. Tillsätt
2
1/2 deciliter vatten, sänk till svag värme och lägg på lock. Låt bräsera cirka 10 minuter.
3
Låt tonfisk och sardeller rinna av i sil. (Stav)mixa dem i bunke med 2 matskedar av yoghurten. Vänd i resten av yoghurten (creme fraiche duger också), smaka av med nymalen peppar och salt. Blanda i citronskal och citronsaft samt kapris. Servera på potatissalladen.
4
Potatissallad Skiva potatisen grovt, varva med salladsblad på fyra tallrikar. Dela tomaterna, salta och peppra dem gärna lite. Halvera oliverna. Strö tomat och oliver på salladen, bryt över ost.
5
Vispa samman vinäger, vatten, olja, salt, peppar och honung. Droppa dressingen över salladen.
6
Servera till kyckling och tonfisksås.