Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 1 msk smör
  • 1–2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 2 burkar (à 200 g) tonfisk i vatten
  • 1 burk (50 g) sardeller
  • 2 dl matyoghurt
  • flingsalt
  • rivet skal av 1 stor citron
  • saft av ca 1/2 citron
  • 2 msk småkapris
  • Potatissallad
  • 800 g kokt kall (färsk)potatis
  • 2 nävar späda (rucola)blad
  • ca 20 körsbärstomater
  • ca 20 grönröda oliver
  • 4–8 skivor lagrad hårdost
  • 1 msk äppelbalsamvinäger
  • 1 msk hett vatten
  • 2–3 msk solrosolja
  • 3/4 tsk flingsalt
  • några drag på svartpepparkvarnen
  • 1–2 tsk flytande honung

Gör så här

1
Torka av köttet och bryn det i smör och olja på hög värme. Salta och peppra ytan under tiden. Tillsätt

2
1/2 deciliter vatten, sänk till svag värme och lägg på lock. Låt bräsera cirka 10 minuter.

3
Låt tonfisk och sardeller rinna av i sil. (Stav)mixa dem i bunke med 2 matskedar av yoghurten. Vänd i resten av yoghurten (creme fraiche duger också), smaka av med nymalen peppar och salt. Blanda i citronskal och citronsaft samt kapris. Servera på potatis­salladen.

4
Potatissallad Skiva potatisen grovt, varva med salladsblad på fyra tallrikar. Dela tomaterna, salta och peppra dem gärna lite. Halvera oliverna. Strö tomat och oliver på salladen, bryt över ost.

5
Vispa samman vinäger, vatten, olja, salt, peppar och honung. Droppa dressingen över salladen.

6
Servera till kyckling och tonfisksås.