Du behöver

  • 1 limefrukt
  • ca 800 g kycklingben (= minst 8 st)
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2-3 grova morötter
  • 1 lagerblad
  • Couscous:
  • 300 g snabb-couscous
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl kokande vatten
  • 5-6 kvistar färsk citrontimjan
  • Sås:
  • 6 dl kokspad
  • 1 1/2 msk kycklingfond
  • 2 msk maizena
  • salt, vitpeppar
  • saften av 2-3 limefrukter

Gör så här

1
Tvätta limefrukten väl och skiva den tunt. Peta in en limeskiva mellan skinn och kött på varje kycklingben och lägg i kokande vatten med salt. Lägg också i klyftor av en skalad lök, skalade morötter i bitar och ett lagerblad. Koka upp och låt småsjuda under lock cirka 15 minuter.

2
Bered couscousen under tiden: Blanda couscous med krossat salt och olja i en generös skål, slå på kokande vatten, repa i timjansblad och låt stå täckt cirka 10 minuter, innan allt rörs om.

3
Sila över kycklingspad i såskastrull, tillsätt fond, koka upp. Red av med maizena utrörd i en skvätt kallt vatten. Låt koka upp igen och drag så såsen från plattan. Smaka av den med salt, vitpeppar och lime.


Kommentar:
Tips! Citrontimjan kan ersättas med vanlig timjan och lite raspat citronskal.