Du behöver
- 1 limefrukt
- ca 800 g kycklingben (= minst 8 st)
- 1 liter vatten
- 2 tsk salt
- 1 gul lök
- 2-3 grova morötter
- 1 lagerblad
- Couscous:
- 300 g snabb-couscous
- 1 tsk gourmetsalt
- 1 tsk olivolja
- 3 dl kokande vatten
- 5-6 kvistar färsk citrontimjan
- Sås:
- 6 dl kokspad
- 1 1/2 msk kycklingfond
- 2 msk maizena
- salt, vitpeppar
- saften av 2-3 limefrukter
Gör så här
1
Tvätta limefrukten väl och skiva den tunt. Peta in en limeskiva mellan skinn och kött på varje kycklingben och lägg i kokande vatten med salt. Lägg också i klyftor av en skalad lök, skalade morötter i bitar och ett lagerblad. Koka upp och låt småsjuda under lock cirka 15 minuter.
2
Bered couscousen under tiden: Blanda couscous med krossat salt och olja i en generös skål, slå på kokande vatten, repa i timjansblad och låt stå täckt cirka 10 minuter, innan allt rörs om.
3
Sila över kycklingspad i såskastrull, tillsätt fond, koka upp. Red av med maizena utrörd i en skvätt kallt vatten. Låt koka upp igen och drag så såsen från plattan. Smaka av den med salt, vitpeppar och lime.
Tips! Citrontimjan kan ersättas med vanlig timjan och lite raspat citronskal.