Du behöver
- 0.5 kg surkål från burk
- 1 st gul lök skalad och tunnskivad
- 2 msk smör
- 200 g korv t ex chorizo
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vetemjöl
- 1.25 l vatten
- 1 tsk kummin
- 2 tärning hönsbuljong
- salt, svartpeppar
Till servering:
0.5 st paprika tunnskivad
2 dl crème fraîche
brödtärningar rostade
Gör så här
1
1 Vattna ur surkålen i kallvatten.
2
2 Fräs löken blank i smör. Tärna korven och fräs med lök och paprika tills tärningarna är knaperstekta. Vänd ner vetemjöl. Rör i lite av vattnet tills redningen är slät. Tillsätt resten av vattnet och koka upp.
3
3 Sila av surkålen och lägg i soppan med kummin och smulade buljongtärningar. Koka upp och sjud cirka 15 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
4
4 Servera med paprika och en klick creme fraiche i varje tallrik. Sätt fram brödtärningar att strö i. Ät en pannkaka med sylt till dessert.