Du behöver

  • 600 g grön sparris (ca 2 buntar)
  • 1 1/2 liter jordgubbar
  • 1 gurka
  • 4 avokador
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 lime
  • 1 stor romansallad
  • 1 kruka basilika
  • Tillbehör
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten al dente. Skär jordgubbarna på längden i fyra delar/klyftor eller låt dem vara som de är. Skär gurka, avokado och paprika i någorlunda stora bitar. Skär limefrukten i tunna skivor eller klyftor.

2
Ta fram ett stort och vackert fat. Lägg salladsbladen i botten och runt omkring och arrangera de skurna grönsakerna. Strö basilikablad över. Servera olivolja, balsamvinäger, salt och peppar vid sidan om, eller droppa över salladen före serveringen.