Du behöver

  • 6–8 potatisar
  • 1 medelstor purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 1/4 liter buljong
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl salladsmixfrön
  • färsk timjan

Gör så här

1
1. Skala och skär potatis och purjo i bitar. Fräs dem lätt i smör i en rymlig kastrull.

2
2. Häll kokande buljong i kastrullen. Koka upp och koka tills potatisen är mjuk. Mosa till puré med stavmixer.

3
3. Smaka av med grädde, salt och peppar. Strö salladsmixfrön (rostade pinjenötter, pumpafrön, etcetera) och färsk timjan över vid servering.

4
Gör dubbelmackor av grovt bröd med ost och paprikaringar emellan. Grilla i smörgåsgrill tills osten smält.

5
4. Serveras nygrillade till soppan.