Du behöver
- 6–8 potatisar
- 1 medelstor purjolök
- 2 msk smör
- 1 1/4 liter buljong
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1/2 dl salladsmixfrön
- färsk timjan
Gör så här
1
1. Skala och skär potatis och purjo i bitar. Fräs dem lätt i smör i en rymlig kastrull.
2
2. Häll kokande buljong i kastrullen. Koka upp och koka tills potatisen är mjuk. Mosa till puré med stavmixer.
3
3. Smaka av med grädde, salt och peppar. Strö salladsmixfrön (rostade pinjenötter, pumpafrön, etcetera) och färsk timjan över vid servering.
4
Gör dubbelmackor av grovt bröd med ost och paprikaringar emellan. Grilla i smörgåsgrill tills osten smält.
5
4. Serveras nygrillade till soppan.