Du behöver
- 2 små auberginer
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- 200 g (trumpet)svamp
- 5 morötter
- 2 gula lökar
- 3 mjöliga potatisar
- 2 hönsbuljongtärningar
- citron
- 1–2 tsk mald spiskummin
- 2 portioner kokt ris
- 2 dl (60 g) lagrad ost
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på grill, 225 grader, och halvera auberginerna. Gröp ur “kärnhuset” och olja, salta och peppra resten. Ställ in i ugnen i oljad ugnsform 10 minuter. Stek svampen bredvid, i oljad, separat form. Salta och peppra.
2
3
2 Skala morötter, lök och potatis, skiva och lägg i kastrull med 1 liter vatten. Koka upp, smula i buljong och låt koka 10 minuter. Stavmixa och smaka av med pressad citron, spiskummin, salt och peppar.
4
5
3 Blanda riset med ost och svamp. Toppa auberginehalvorna med blandningen
6
och låt dem gratinera 5–10 minuter till i ugnen.