Du behöver

  • 2 små auberginer
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g (trumpet)svamp
  • 5 morötter
  • 2 gula lökar
  • 3 mjöliga potatisar
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • citron
  • 1–2 tsk mald spiskummin
  • 2 portioner kokt ris
  • 2 dl (60 g) lagrad ost

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på grill, 225 grader, och halvera auberginerna. Gröp ur “kärnhuset” och olja, salta och peppra resten. Ställ in i ugnen i oljad ugnsform 10 minuter. Stek svampen bredvid, i oljad, separat form. Salta och peppra.

2

3
2 Skala morötter, lök och potatis, skiva och lägg i kastrull med 1 liter vatten. Koka upp, smula i buljong och låt koka 10 minuter. Stavmixa och smaka av med pressad citron, spiskummin, salt och peppar.

4

5
3 Blanda riset med ost och svamp. Toppa auberginehalvorna med blandningen

6
och låt dem gratinera 5–10 minuter till i ugnen.