Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 1 msk matolja
  • 2 msk ingefära färskriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 1 pkt quorn i bitar (300 g)
  • 1 msk olja
  • 1 st burk kokosmjölk (400 g)
  • paprika och korianderblad

Gör så här

1
1 Mixa nötter, matolja, ingefära, garam masala, spiskummin, honung, salt, kajenn och krossade tomater till en tjock, slät smet.

2
2 Fräs quornbitarna i olja med kryddsmeten i en gryta. Häll i kokosmjölken, koka upp och sjud grytan 10–15 minuter. Salta.

3
3 Garnera med finstrimlad paprika och färska korianderblad. Servera ärter till, samt ris och eventuelt nanbröd.