Du behöver
- 100 g valnötter
- 1 msk matolja
- 2 msk ingefära färskriven
- 1 msk garam masala
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- 1 st burk krossade tomater (400 g)
- 1 pkt quorn i bitar (300 g)
- 1 msk olja
- 1 st burk kokosmjölk (400 g)
- paprika och korianderblad
Gör så här
1
1 Mixa nötter, matolja, ingefära, garam masala, spiskummin, honung, salt, kajenn och krossade tomater till en tjock, slät smet.
2
2 Fräs quornbitarna i olja med kryddsmeten i en gryta. Häll i kokosmjölken, koka upp och sjud grytan 10–15 minuter. Salta.
3
3 Garnera med finstrimlad paprika och färska korianderblad. Servera ärter till, samt ris och eventuelt nanbröd.