Du behöver

  • 1 liter trattkantareller
  • 4 msk smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1/2 dl torr sherry
  • 1/2 dl finhackad gul lök
  • 1/2 dl fint tärnade morötter
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, kajennpeppar
  • Till servering
  • ärtskott

Gör så här

1
Lägg svampen i en kastrull med 1 matsked smör. Koka en stund under lock. Ta bort locket och låt vätskan koka in i svampen. Häll i buljong och sherry, låt småkoka en stund.

2

3
Fräs lök, morötter, timjan och tomatpuré i 3 matskedar smör. Pudra över mjölet, rör om, låt fräsa. Häll i svampblandningen under vispning. Tillsätt creme fraiche och koka sakta i 10–15 minuter. Smaka av med kryddorna. Garnera med ärtskott.