Du behöver
- 1 kg potatis
- 600 g benfri kassler
- 400 g buketter av blomkål och/eller
- broccoli
- Fransk rödbets-sallad:
- 3-4 medelstora färska rödbetor
- 1/2 dl hackad persilja
- 2 dl naturell yoghurt
- 2 klyftor vitlök
- 1/2 tsk salt
- vitpeppar
Gör så här
1
Skala potatisen och lägg den i vid kastrull. Häll på vatten så det täcker, gott och väl. Koka upp på högsta värme under lock och sänk så till knapp medelvärme.
2
Skiva och ansa kasslern, lägg den att sjuda med ovanpå den nyuppkokta potatisen.
3
4
När fem minuter av potatisens koktid återstår läggs blomkål och broccoli i, använd gärna bägge sorter. Så snart potatis och kål är lagom mjuka slås vattnet bort och grytan ställs på bordet.
5
6
Fransk rödbets-sallad:
7
Skala och riv betorna mellangrovt, gärna iförd plasthandskar. Blanda rivet med hackad persilja.
8
Rör samman dressingen av yoghurt och pressad vitlök, salta och vrid över peppar. Vänd in dressingen i rödbetsrivet.