Du behöver

2 portioner:

500 g potatis mjölig, eller ca 500 g potatismos
0.75 dl vetemjöl
1 st ägg
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Fyllning:

0.5 dl keso
1 msk crème fraîche
1 msk purjolök finstrimlad
1 st ägg
1 krm salt

Gör så här

1
1. Skala och koka potatisen. Mosa och låt svalna. Blanda i mjöl, ägg, salt och peppar. Forma till en rulle. Eventuellt behövs mer mjöl. Dela i sex bitar.

2
2. Blanda samman keso, crème fraiche, purjo, hälften av ett hopvispat ägg (spara resten till pensling) och salt.

3
3. Tryck en fördjupning i varje degbit. Klicka i fyllning och vik över deg. Forma till en bulle som trycks lite platt. Lägg på papprad plåt. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader cirka 10 minuter. Eller låt bli penslingen, bröa och stek biffarna i stekpanna.


Kommentar:
Servera med: stekt bogfläsk, broccoli och lingonsylt.