Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 2 ägg
- 8 potatisar (700 g)
- Avokadomix
- 1 1/2 dl kornris
- 1 1/2 dl strimlad purjo
- 1 dl hackad röd paprika
- 1–2 avokador
- 1/2–1 tsk finhackad chili
- färsk koriander
- flingsalt
- Servera till 2 dl matyoghurt
Gör så här
1
1 Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg. Skala och finriv potatisarna och blanda i smeten. Stek smeten som plättar eller pannkakor i stekpanna med lite matfett.
2
3
2 Koka kornriset 8 minuter enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och droppa av i sil. Blanda med purjo, paprika, fintärnad avokado, chili och strimlad koriander. Salta.
4
5
3 Servera raggmunkarna varma och klicka på avokadomix och yoghurt.