Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 8 potatisar (700 g)
  • Avokadomix
  • 1 1/2 dl kornris
  • 1 1/2 dl strimlad purjo
  • 1 dl hackad röd paprika
  • 1–2 avokador
  • 1/2–1 tsk finhackad chili
  • färsk koriander
  • flingsalt
  • Servera till 2 dl matyoghurt

Gör så här

1
1 Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg. Skala och finriv potatisarna och blanda i smeten. Stek smeten som plättar eller pannkakor i stekpanna med lite matfett.

2

3
2 Koka kornriset 8 minuter enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och droppa av i sil. Blanda med purjo, paprika, fintärnad avokado, chili och strimlad koriander. Salta.

4

5
3 Servera raggmunkarna varma och klicka på avokadomix och yoghurt.