Du behöver
- 500 g potatis
- ca 1 dl varm mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk stött rosépeppar
- 1/2 huvud savoykål
- 6 soltorkade tomater
- 6-8 skivor rimmat kallskuret kalkonbröst
- 2 tsk balsamvinäger
- + 1 msk olivolja
Gör så här
1
Skala, dela och koka potatisarna mjuka. Stampa sönder det med potatisstöt under tiden som mjölken (värm den i mikron) hälls i. Smaka av med salt och rosépeppar.
2
Klyfta och koka kålen i lättsaltat vatten 8 minuter. Släpp ner tomaterna i kokvattnet och koka ytterligare 2 minuter. Sila av kål och tomater väl i sil. Strimla tomaterna.
3
Klicka potatismos på varje kalkonskiva. Vik ihop. Lägg upp dem med kålklyftor som toppas med tomatstrimlor och droppas med balsamvinäger och olja. Salta.