Du behöver

  • 500 g potatis
  • ca 1 dl varm mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk stött rosépeppar
  • 1/2 huvud savoykål
  • 6 soltorkade tomater
  • 6-8 skivor rimmat kallskuret kalkonbröst
  • 2 tsk balsamvinäger
  • + 1 msk olivolja

Gör så här

1
Skala, dela och koka potatisarna mjuka. Stampa sönder det med potatisstöt under tiden som mjölken (värm den i mikron) hälls i. Smaka av med salt och rosépeppar.

2
Klyfta och koka kålen i lättsaltat vatten 8 minuter. Släpp ner tomaterna i kokvattnet och koka ytterligare 2 minuter. Sila av kål och tomater väl i sil. Strimla tomaterna.

3
Klicka potatismos på varje kalkonskiva. Vik ihop. Lägg upp dem med kålklyftor som toppas med tomatstrimlor och droppas med balsamvinäger och olja. Salta.