Du behöver

  • 1/2 stånd blekselleri
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk (oliv)olja
  • 240 g viltskav
  • salt, svartpeppar
  • 1 röd chilifrukt
  • Pekingsås:
  • 1 dl hoisinsås (orientaliska hyllan)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1
Ansa sellerin och skär den i sneda 5 cm-bitar. Skala och tunnskiva vitlöken. Hetta upp oljan till dryg medelvärme och fräs sellerin glansig där omkring 5 minuter utan att den tar färg. Blanda i vitlöksskivorna och låt dem också bli blanka någon minut, vänd i pannan hela tiden. Ta upp och håll varmt.

2
Öka värmen lite och bryt i viltskavet. Salta, peppra och fräs under omrörning. Halvera och ta ur chilifrukten, strimla den tunt och lägg chili, selleri och vitlök i pannan. Låt allt bli genomhett. Servera med (snabb)ris och Pekingsås: Blanda ingredienserna väl, ställ såsen på bordet för var och en att själv ringla över sin portion.


Kommentar:
Kontrolera för säkerhets skull inehållet i Hoisinsåsen vid ev. allergi