Du behöver
- 1/2 stånd blekselleri
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk (oliv)olja
- 240 g viltskav
- salt, svartpeppar
- 1 röd chilifrukt
- Pekingsås:
- 1 dl hoisinsås (orientaliska hyllan)
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk flytande honung
Gör så här
1
Ansa sellerin och skär den i sneda 5 cm-bitar. Skala och tunnskiva vitlöken. Hetta upp oljan till dryg medelvärme och fräs sellerin glansig där omkring 5 minuter utan att den tar färg. Blanda i vitlöksskivorna och låt dem också bli blanka någon minut, vänd i pannan hela tiden. Ta upp och håll varmt.
2
Öka värmen lite och bryt i viltskavet. Salta, peppra och fräs under omrörning. Halvera och ta ur chilifrukten, strimla den tunt och lägg chili, selleri och vitlök i pannan. Låt allt bli genomhett. Servera med (snabb)ris och Pekingsås: Blanda ingredienserna väl, ställ såsen på bordet för var och en att själv ringla över sin portion.
Kontrolera för säkerhets skull inehållet i Hoisinsåsen vid ev. allergi