Du behöver

  • 350 g burk löksill avrunnen
  • 800 g potatis
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 80 g spenatblad färska
  • 4 st dillstjälkar
  • 1 st grönsallad huvud
  • 1 st ask sockerärter
  • 4 st rädisor

Gör så här

1
1 Lägg sillen i ett durkslag att droppa av medan potatisstuvningen görs.

2

3
2 Skala eller skrapa potatisarna. Skär dem i tärningar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten tillsammans med den grova delen av dillstjälkarna. Gör en vit sås genom att vispa samman mjölk och mjöl och koka upp under omrörning. Koka 3 minuter och smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ner de avsilade potatistärningarna och väl sköljda spenatblad i den kokheta såsen. Krydda med klippt dill.

4

5
3 Fördela sill på varsitt salladsblad på tallrikar, garnera med förvällda ärtskidor som strös med hackad rädisa och servera stuvningen till. Knäckebröd till.