Du behöver

  • 3 dl quinoa
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st kålrabbi (400 g)
  • 2.5 st morötter (200 g)
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 st lagerblad
  • 150 g sockerärter
  • 0.5 dl purjolök strimlad
  • salt och svartpeppar, färsk timjan

Gör så här

1
1 Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Fräs vitlök, kålrabbi, morötter och lök i oljan. Häll på buljong, lägg i lagerblad och koka i 10 minuter.

3
3 Tillsätt sockerärter och purjolök och koka i ytterligare 3 minuter.

4
4 Blanda i quinoan, koka upp och smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan.