Du behöver
- Vinägrett:
- 2 tsk ljus dijonsenap
- 2 msk vit balsamvinäger
- 4 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 50 g valnötskärnor, grovhackade
- 50 g solrosfrön
- 1 kg färskpotatis, skrubbad
- 300 g grön sparris
- 500 g späda rödbetor
- 400 g färska morötter, skalade
- 400 g knipplök
- flingsalt
- färsk timjan till garnering
Gör så här
1
1 Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
2
2 Rosta nötter och solrosfrön gyllene i torr stekpanna.
3
3 Koka grönsakerna i saltat vatten var för sig. Potatis och rödbetor i 15 minuter, lök och morötter i 5 minuter och sparrisen i 1–3 minuter beroende på grovlek.
4
4 Lyft upp med hålslev på ett fat. Strö över frön, flingsalt, nötter och timjan. Servera med vinägretten.