Du behöver

  • Vinägrett:
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 50 g valnötskärnor, grovhackade
  • 50 g solrosfrön
  • 1 kg färskpotatis, skrubbad
  • 300 g grön sparris
  • 500 g späda rödbetor
  • 400 g färska morötter, skalade
  • 400 g knipplök
  • flingsalt
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

1
1 Rör ihop ingredienserna till vinägretten.

2
2 Rosta nötter och solrosfrön gyllene i torr stekpanna.

3
3 Koka grönsakerna i saltat vatten var för sig. Potatis och rödbetor i 15 minuter, lök och morötter i 5 minuter och sparrisen i 1–3 minuter beroende på grovlek.

4
4 Lyft upp med hålslev på ett fat. Strö över frön, flingsalt, nötter och timjan. Servera med vinägretten.