Du behöver

  • ca 50 g rucolasallad
  • 1/2 galia- eller ogenmelon
  • 1 avokado
  • 1-2 mogna päron
  • citron
  • ca 1/2 burk (à ca 300 g) örtmarinerad
  • ädel- eller fetaost
  • 1-2 msk rostade solrosfrön eller
  • hackade valnötter

Gör så här

1
Skölj och torka salladen. Fördela den direkt på tallrikarna.

2
Kärna ur och skala melon och avokado. Dela päronen och ta bort kärnhusen. Skär melon och päron i tunna klyftor. Lägg frukten och avokadohalvan på salladen och pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Lägg osttärningarna i avokadohalvorna och skeda över lite av kryddoljan som osten legat i. Strö på solrosfrön eller valnötter. Ät salladen med bröd.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.