Du behöver

  • vatten
  • 100 g palsternacka skalad och strimlad
  • 1 st tomat
  • 2 krm salt
  • 100 st rödspätta
  • smör
  • 0.5 dl dill klippt
  • 1.5 tsk pepparrot grovriven
  • 1 msk mini fraîche

Gör så här

1
1. Koka upp en skvätt vatten och lägg i palsternacks-

2
strimlorna. Låt dem småkoka i cirka 10 minuter.

3
2. Skölj tomaten, stick med gaffel i skinnet och släpp den i samma kastrull som palsternackan. Ta upp tomaten efter 30 sekunder och dra av skalet. Dela den i fyra delar och ta bort kärnhuset.

4
3. Salta rödspättan och stek den i smör. Ta upp den.

5
4. Fräs dillen i smöret efter fisken.

6
5. Lägg upp palsternackan, dillsmöret, fisken, tomaten och till sist pepparroten och gräddklicken.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Energiinnehållet är lågt i denna rätt. Serverat med kokt potatis och en skiva osötat rågbröd med en skiva ost (28%) hamnar du ändå på tre gubbar.
En klick majonnäs istället för mini fraîche är ett alternativ om du inte tål mjölkprodukter.