Du behöver
- vatten
- 100 g palsternacka skalad och strimlad
- 1 st tomat
- 2 krm salt
- 100 st rödspätta
- smör
- 0.5 dl dill klippt
- 1.5 tsk pepparrot grovriven
- 1 msk mini fraîche
Gör så här
1
1. Koka upp en skvätt vatten och lägg i palsternacks-
2
strimlorna. Låt dem småkoka i cirka 10 minuter.
3
2. Skölj tomaten, stick med gaffel i skinnet och släpp den i samma kastrull som palsternackan. Ta upp tomaten efter 30 sekunder och dra av skalet. Dela den i fyra delar och ta bort kärnhuset.
4
3. Salta rödspättan och stek den i smör. Ta upp den.
5
4. Fräs dillen i smöret efter fisken.
6
5. Lägg upp palsternackan, dillsmöret, fisken, tomaten och till sist pepparroten och gräddklicken.
Om du vill ändra:
Energiinnehållet är lågt i denna rätt. Serverat med kokt potatis och en skiva osötat rågbröd med en skiva ost (28%) hamnar du ändå på tre gubbar.
En klick majonnäs istället för mini fraîche är ett alternativ om du inte tål mjölkprodukter.