Du behöver
- ca 1 kg rotselleri
- 1 msk (oliv-)olja
- 1 stor gul lök
- 1 msk olja eller smör
- 1–2 msk curry
- 2 1/2 msk vetemjöl
- 5 dl (grönsaks-)buljong eller mjölk
- salt, peppar, socker
- 4 portioner snabbcouscous
- (grönsaks-)buljong
- 1 msk olja eller smör
- 2 duttar kajenn
- 1 röd paprika, tärnad
- 2 msk timjanblad
Gör så här
1
1 Skiva sellerin i 1 1/2 centimeters skivor. Skär bort kanten. Pensla med olja, salta och peppra. Stek på medelvärme, 5–7 minuter på varje sida tills sellerin är mjuk.
2
2 Skala och tärna löken, fräs mjuk i kastrull med olja. Fräs med curryn. Rör i mjöl och vätska, koka upp, sjud 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
3
3 Koka couscous i buljong efter paketets anvisning. Låt fett, kajenn, paprika och timjan sjuda med. Smaka av med nymalen svartpeppar och flingsalt före servering.