Du behöver

  • ca 1 kg rotselleri
  • 1 msk (oliv-)olja
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olja eller smör
  • 1–2 msk curry
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl (grönsaks-)buljong eller mjölk
  • salt, peppar, socker
  • 4 portioner snabbcouscous
  • (grönsaks-)buljong
  • 1 msk olja eller smör
  • 2 duttar kajenn
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 msk timjanblad

Gör så här

1
1 Skiva sellerin i 1 1/2 centimeters skivor. Skär bort kanten. Pensla med olja, salta och peppra. Stek på medelvärme, 5–7 minuter på varje sida tills sellerin är mjuk.

2
2 Skala och tärna löken, fräs mjuk i kastrull med olja. Fräs med curryn. Rör i mjöl och vätska, koka upp, sjud 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

3
3 Koka couscous i buljong efter paketets anvisning. Låt fett, kajenn, paprika och timjan sjuda med. Smaka av med nymalen svartpeppar och flingsalt före servering.