Du behöver

  • 2 stånd (400 g) fänkål
  • 1/2 msk (oliv)olja
  • 200 g matlagningsgrädde
  • 2–3 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 400 g tärnad laxfilé
  • 4 portioner fiberpasta
  • salt, vatten
  • (smörklick)

Gör så här

1
1 Ansa fänkålen. Klyfta stånden och skiva klyftorna centimeterbrett. Fräs mjuk i oljan i en rejäl kastrull på knapp medelvärme. Rör om emellanåt.

2
2 Häll i grädden, rör i tomatpuré, börja med mindre mängden och smaka efter om du vill ha mera i. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen, sjud fem minuter.

3
3 Koka fiberrik pasta i saltat vatten i rymlig gryta efter paketets tidsangivelse. Häll av vattnet och rör i lite smör om du vill.