Du behöver
- 2 stånd (400 g) fänkål
- 1/2 msk (oliv)olja
- 200 g matlagningsgrädde
- 2–3 msk tomatpuré
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 400 g tärnad laxfilé
- 4 portioner fiberpasta
- salt, vatten
- (smörklick)
Gör så här
1
1 Ansa fänkålen. Klyfta stånden och skiva klyftorna centimeterbrett. Fräs mjuk i oljan i en rejäl kastrull på knapp medelvärme. Rör om emellanåt.
2
2 Häll i grädden, rör i tomatpuré, börja med mindre mängden och smaka efter om du vill ha mera i. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen, sjud fem minuter.
3
3 Koka fiberrik pasta i saltat vatten i rymlig gryta efter paketets tidsangivelse. Häll av vattnet och rör i lite smör om du vill.