Du behöver

  • 2 bitar laxfilé 250 g
  • 0.5 st limefrukt
  • 1 st ingefära liten bit färsk
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 st morot i tärningar
  • 0.5 st ask sockerärter (50 g)
  • 1 dl purjolök skivad
  • 100 g snabbnudlar asiatiska
  • 1 st liten burk kokosmjölk (165 g)
  • 2 msk chilisås sötsur
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1
Skär laxen i mindre bitar, lägg dem i en bunke, pressa över lime och ingefära (pressa ingefäran i vitlökspressen).

2
Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg i morotstärningar och koka 2 minuter.

3
Tillsätt ärtstrimlor, purjo och småbrutna nudlar. Koka upp och koka 2 minuter.

4
Lägg i laxbitarna och låt dem dra 2 minuter.

5
Rör ner kokosmjölk, koka upp igen, smaka av med sötsur sås och salt. Servera grovt bröd till.


Kommentar:
Supersnabb!