Du behöver
- 2 rödlökar
- 2 gula/röda paprikor
- 1/2 msk olja
- 1 kg potatis
- 1 dl lättmjölk
- ca 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1/2 tsk strösocker
- minst 1 kruka dill
- 600 g strömmingsfilé
- 50 g pepparsmör
- 4 msk vetemjöl
Gör så här
1
1. Halvera och skala löken, ta ur paprikorna. Skiva lök och paprika tunt. Stek löken mjuk, fräs paprikan i något hetare järn. Ta upp.
2
2. Skala och grovskiva potatisen, koka den mjuk. Mosa med mjölk, salt, peppar och socker. Hacka dillen och blanda i det färdiga moset.
3
3. Klipp ryggfenan från fiskfiléerna, lägg dem med skinnsidan ner. Placera en klick pepparsmör på varje, vik filén dubbel och fäst med tandpetare. Vänd i mjölet och stek ett par minuter på varje sida. Salta. Servera med mos, lök och paprika.