Du behöver

  • 2 rödlökar
  • 2 gula/röda paprikor
  • 1/2 msk olja
  • 1 kg potatis
  • 1 dl lättmjölk
  • ca 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • minst 1 kruka dill
  • 600 g strömmingsfilé
  • 50 g pepparsmör
  • 4 msk vetemjöl

Gör så här

1
1. Halvera och skala löken, ta ur paprikorna. Skiva lök och paprika tunt. Stek löken mjuk, fräs paprikan i något hetare järn. Ta upp.

2
2. Skala och grovskiva potatisen, koka den mjuk. Mosa med mjölk, salt, peppar och socker. Hacka dillen och blanda i det färdiga moset.

3
3. Klipp ryggfenan från fiskfiléerna, lägg dem med skinnsidan ner. Placera en klick pepparsmör på varje, vik filén dubbel och fäst med tandpetare. Vänd i mjölet och stek ett par minuter på varje sida. Salta. Servera med mos, lök och paprika.