Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 msk dijonsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2-1 dl oxbuljong stark, (touch of taste )
  • 3 msk worcestersås
  • 24 st schalottenlökar små
  • 400 g kantareller
  • 2 st palsternackor
  • 1 st morot
  • 1 st fänkål
  • salt och peppar

Tillbehör:

potatis eller kokt mandelpotatis

Garnering:

färsk timjan

Gör så här

1
Skär köttet i bitar och fräs det hastigt i oljan i en stekpanna. Blanda grädde, crème fraiche, senap, tomatpuré, paprikapulver, buljong och worcestersås i en gryta. Låt småkoka i 10 minuter.

2
Skala schalottenlökarna. Rensa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Skala och skiva palsternackor och morötter. Skär fänkålen i små bitar.

3
Fräs lökarna och därefter grönsaker och svamp i lite olja tills rotfrukterna mjuknat. Tillsätt kött och grönsaker till såsen. Koka upp och krydda. Strö över timjan.