Du behöver

  • 200 g rimmat fläsk, tärnat
  • 4 skivor formbröd
  • smör
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 potatisar i bitar
  • 1 stor morot i stavar eller skivad
  • 1 grönt äpple, skalat och tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 7 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • eller 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl mellangrädde, 27 %
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • salt
  • 15 cm purjolök i långa strimlor
  • 400 g hoki, lättinad och i bitar
  • färsk oregano till garnering

Gör så här

1
Knaperstek fläsket i torr stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.

2
Skär brödet i trekanter. Stek dem gyllenbruna i smör.

3
Fräs vitlök, chili, lök, potatis, morot och äpple i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond (eller buljongtärning) och mellangrädde.

4
Koka soppan i 10–12 minuter. Smaksätt med äppelcidervinäger, senap och salt. Lägg i purjolöken och fiskbitarna, sjud soppan i 2 minuter. Servera med brödkrutongerna och det knaperstekta fläsket, garnera med oregano.