Du behöver
- 200 g rimmat fläsk, tärnat
- 4 skivor formbröd
- smör
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, hackad
- 1 gul lök, hackad
- 3 potatisar i bitar
- 1 stor morot i stavar eller skivad
- 1 grönt äpple, skalat och tärnat
- 1 msk olivolja
- 7 dl vatten
- 2 msk koncentrerad fiskfond
- eller 1 fiskbuljongtärning
- 2 dl mellangrädde, 27 %
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk ljus dijonsenap
- salt
- 15 cm purjolök i långa strimlor
- 400 g hoki, lättinad och i bitar
- färsk oregano till garnering
Gör så här
1
Knaperstek fläsket i torr stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
2
Skär brödet i trekanter. Stek dem gyllenbruna i smör.
3
Fräs vitlök, chili, lök, potatis, morot och äpple i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond (eller buljongtärning) och mellangrädde.
4
Koka soppan i 10–12 minuter. Smaksätt med äppelcidervinäger, senap och salt. Lägg i purjolöken och fiskbitarna, sjud soppan i 2 minuter. Servera med brödkrutongerna och det knaperstekta fläsket, garnera med oregano.