Du behöver
- 3 st ägg
- 1 st stånd kålrabbi
- 4 skiva rostbröd gärna grovt
- 2 msk smör
- 1 kruka rucolasallad
- 100 g ansjovisfiléer
- 1 msk solrosfrön
Gör så här
1
Koka äggen fasta, cirka 8 minuter, spola dem kalla och skala dem.
2
Skala kålrabbin, skär till centimeter-tjocka skivor och strimla dem till lika tjocka stavar. Koka stavarna mjuka i 1 liter vatten med 2 tsk salt, cirka 5 minuter. Tag upp och spola stavarna kalla, låt rinna av ordentligt.
3
Stek brödskivorna i smöret, lägg på sallad och kålrabbistavar och toppa med tre äggklyftor vardera. Fördela ansjovisen på salladsmackorna och strö solrosfrön över.
Kålrabbin är en rotfrukt med riv – en gammal kulturväxt som skördas i augusti. Länkar till fler recept med kålrabbi hittar du nedan!