Du behöver
- 1 dl långkornigt ris
- vatten, salt
- 100 g kokt skinka
- 1 liten paprika
- 1 liten gul lök
- 1 liten vitlöksklyfta
- 2-3 (ca 200 g) tomater
- 1/2 msk smör/margarin
- 1 dl vatten
- 3/4 msk grönsaksfond
- 1 krm timjan
- 1 nypa chilipulver
- några vrid nymalen svart- eller vitpeppar
- 300 g räkor med skal
- Tillbehör:
- tabasco
- mango chutney
- oliver
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisningar. Strimla skinka och paprika.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar.
3
Fräs skinka och lök i matfett i en gryta tills löken blir mjuk. Tillsätt buljong, tomatbitar, paprika och kryddor. Låt allt få ett uppkok. Rör ner det varma riset och skalade räkor. Lägg lock på grytan och låt allt bli genomvarmt.
4
Ät jambalayan med kryddstarka tillbehör som tabasco, mango chutney och oliver.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows