Du behöver

  • 1 st zucchini
  • 2 st morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 st broccoli stånd
  • 1 dl valnötter
  • 200 g gorgonzolaost
  • lasagneplattor ca 12 gröna

Bechamelsås:

50 g smör
1 dl mjöl
8 dl mjölk
salt
muskotnöt ev

Gör så här

1
Hyvla zucchini och morötter med osthyvel på längden. Fräs dem halvmjuka i olivoljan.

2
Skär loss broccolibuketterna och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten.

3
Bechamelsås:

4
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget under omrörning så det inte bildas några klumpar. Häll i mjölken lite åt gången och vispa ordentligt hela tiden. Krydda.

5
Koka upp under omrörning och låt såsen småputtra några minuter.

6
Smörj en eldfast form och varva sås, hackade valnötter, grönsaker, gorgonzola i skivor och lasagneplattor. Avsluta med ett lager bechamelsås och några skivor gorgonzola. Gratinera lasagnen i 200 grader i cirka 20 minuter.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows