Du behöver
- 1 st zucchini
- 2 st morötter
- 2 msk olivolja
- 2 st broccoli stånd
- 1 dl valnötter
- 200 g gorgonzolaost
- lasagneplattor ca 12 gröna
Bechamelsås:
50 g smör
1 dl mjöl
8 dl mjölk
salt
muskotnöt ev
Gör så här
1
Hyvla zucchini och morötter med osthyvel på längden. Fräs dem halvmjuka i olivoljan.
2
Skär loss broccolibuketterna och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten.
3
Bechamelsås:
4
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget under omrörning så det inte bildas några klumpar. Häll i mjölken lite åt gången och vispa ordentligt hela tiden. Krydda.
5
Koka upp under omrörning och låt såsen småputtra några minuter.
6
Smörj en eldfast form och varva sås, hackade valnötter, grönsaker, gorgonzola i skivor och lasagneplattor. Avsluta med ett lager bechamelsås och några skivor gorgonzola. Gratinera lasagnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows