Du behöver
- 2 dl vatten
- 50 g smör
- 90 g (1 1/2 dl) vetemjöl
- 2 medelstora ägg
- 3 dl grov chevre- eller fetaost
- 1–2 tsk kumminfrön
- 1/2 tsk gourmetsalt
Gör så här
1
Koka upp vatten och smör i kastrull, rör i mjölet med stor plastgaffel. Vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullkanterna. Ta då kastrullen från plattan och låt smeten svalna lite.
2
3
Blanda ett ägg åt gången i smeten, rör om ivrigt efter varje ägg, tills smeten blivit jämn igen. Blanda i ost och kummin. Fyll smeten i en rejäl spritspåse eller frysplastpåse. Klipp en öppning i hörnet, cirka 2 centimeter i diameter. Spritsa 20 centimeter långa stänger på papprad plåt och smula salt över.
4
5
Grädda 25–30 minuter i nedre delen av 200 grader varm ugn, låt kallna på galler.
6
Satsen kan dubblas. Förvara i rumsvärme med tunn handduk över ett dygn.