Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten, ljummet
  • 2 1/2 dl olivolja + 1/4 dl att fördela över brödet efter jäsningen
  • 1/2 tsk salt
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 10 mindre tomater, skållade och skalade
  • 180 g chevreost i mindre bitar
  • flingsalt
  • 1/2 kruka rosmarin

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke och vispa ut den med vattnet. Tillsätt oljan, salt och vetemjöl. Bearbeta den lösa degen en stund innan du häller den i en ugnssäker form

2
(20 x 30 centimeter och 5 centimeter djup). Låt jäsa i cirka 30 minuter eller till dubbel storlek. Peta ner tomaterna och osten. Strö över salt och rosmarinkvistar. Toppa med oljan. Grädd i 175 grader i cirka 45 minuter.

Portioner
12 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows