Du behöver
- 25 g jäst
- 2 1/2 dl vatten, ljummet
- 2 1/2 dl olivolja + 1/4 dl att fördela över brödet efter jäsningen
- 1/2 tsk salt
- 7 1/2 dl vetemjöl
- 10 mindre tomater, skållade och skalade
- 180 g chevreost i mindre bitar
- flingsalt
- 1/2 kruka rosmarin
Gör så här
1
Smula jästen i en degbunke och vispa ut den med vattnet. Tillsätt oljan, salt och vetemjöl. Bearbeta den lösa degen en stund innan du häller den i en ugnssäker form
2
(20 x 30 centimeter och 5 centimeter djup). Låt jäsa i cirka 30 minuter eller till dubbel storlek. Peta ner tomaterna och osten. Strö över salt och rosmarinkvistar. Toppa med oljan. Grädd i 175 grader i cirka 45 minuter.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows