Du behöver

  • 600 g viltfärs eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymalen
  • 1 msk kallt vatten
  • 400 g kantareller ansade
  • 50 g smör
  • rosmarin några kvistar
  • 4 st brödkakor mjuka, kluvna, gärna grövre
  • mangoldblad eller liknande
  • 6 skiva västerbottensost lagrad
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här

1
Lägg färsen i en bunke, arbeta snabbt in salt, peppar och vatten. Dela i fyra bitar och forma stora, 2 centimeter tjocka hamburgare. Ruta ytorna lätt med kniv, salta och peppra.

2
Stek kantarellerna i hälften av smöret, ta upp.

3

4
Lägg en kvist rosmarin i pannan med resten av smöret. Låt fräsa på hög värme tills smöret tystnar.

5

6
Genomstek färsbiffarna på dryg medelvärme till fin färg, 8–10 minuter. Vänd efter halva tiden. Kolla att biffarna är genomstekta innan du lägger ihop hamburgarna i följande ordning:

7
Brödunderhalva, mangold-blad, färsbiff, ost, kantareller och lingonsylt, med överhalvan på topp.