Du behöver
- 600 g viltfärs eller nötfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymalen
- 1 msk kallt vatten
- 400 g kantareller ansade
- 50 g smör
- rosmarin några kvistar
- 4 st brödkakor mjuka, kluvna, gärna grövre
- mangoldblad eller liknande
- 6 skiva västerbottensost lagrad
- 1 dl rårörda lingon
Gör så här
1
Lägg färsen i en bunke, arbeta snabbt in salt, peppar och vatten. Dela i fyra bitar och forma stora, 2 centimeter tjocka hamburgare. Ruta ytorna lätt med kniv, salta och peppra.
2
Stek kantarellerna i hälften av smöret, ta upp.
3
4
Lägg en kvist rosmarin i pannan med resten av smöret. Låt fräsa på hög värme tills smöret tystnar.
5
6
Genomstek färsbiffarna på dryg medelvärme till fin färg, 8–10 minuter. Vänd efter halva tiden. Kolla att biffarna är genomstekta innan du lägger ihop hamburgarna i följande ordning:
7
Brödunderhalva, mangold-blad, färsbiff, ost, kantareller och lingonsylt, med överhalvan på topp.