Du behöver

  • 1 lammstek med ben, ca 1 1/2 kg eller 1 benfri lammstek ca 1 kg
  • 100 g fetaost
  • 8 soltorkade tomater, blötlagda
  • 4 klyftor vitlök, mosade
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kruka färsk grönmynta, hackad
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl olivolja

Gör så här

1
Putsa stekytan från fett och bind upp den om nödvändigt.

2
Mixa samman fetaost, tomater, vitlök, salt, peppar, mynta, persilja, paprika och olivolja till en pasta.

3

4
Klappa in 3/4 av pastan runt om steken. Täck med plast och marinera i kylen några timmar eller över natten.

5

6
Lägg steken i en lätt oljad långpanna. Stick in köttermometer. Sätt in steken i nedre del av ugnen i 175 grader och stek den cirka 1 timme och 15 minuter, (beroende på storleken) tills köttermometern visar 65 grader.

7

8
Ta ut steken och håll den varm under alfolie. Låt köttet vila 10–15 minuter innan det skärs i skivor. Strö kryddpastan som ramlat av ovanpå de skurna skivorna.