Du behöver

  • 1 st hamburgerkött eller rökt renstek

Sallad:

1 st äpple eller ett syrligt svenskt äpple
80 g rotselleri
25 g ruccolasallad
2 msk belugalinser (svarta linser)
2 msk olivolja
2 msk chilisås sötsur
salt och svartpeppar

Rödbetssirap:

1 dl rödbetor lag från inlagda
2 tsk brun farin

Gör så här

1
Älghjärtat skärs jämnast och tunnast på skärmaskin.

2
Skölj, kärna ur och skär äpplet i mycket tunna klyftor. Skala och skölj rotsellerin, skär den först i lövtunna skivor som sedan finstrimlas. Skölj rucolabladen och skaka dem torra i en kökshandduk.

3
Lyft samman äpple, selleri, rucola och linser och droppa samtidigt på olivolja och sötsur chilisås. Smaka av med salt och peppar.

4
Koka in rödbetslagen med sockret till sirapsliknande konsistens.

5
Fördela köttet på var sin tallrik och lägg en nypa sallad bredvid. Ringla på lite rödbetssirap