Du behöver

Strömmingen:

4 st ägg
1 st gul lök
0.5 st dill knippe
0.5 st knippe gräslök
8 st ansjovisfiléer finhackade
24 st strömmingsflundror
rågmjöl
ströbröd
smör till stekning
salt och peppar

Potatismoset:

800 g potatis skalad
3 dl gräddmjölk
0.5 dl grädde
0.5 st dill knippe finhackad
2 msk smör
muskotnöt ett par riv på en
salt och peppar

Såsen:

2 dl crème fraîche
2 msk smör
1 msk gräslök finhackad
1 msk kaviar Slotts orökta
salt och peppar

Gör så här

1
Koka äggen lösa (4–5 minuter). Skala och hacka löken mycket fint. Skär dillen och gräslöken lika fint. Mosa ihop lök, ägg, dill, gräslök och ansjovis till en fast smet. Fördela och bred ut ansjovissmeten på hälften av strömmingsfiléerna. Salta och peppra lätt och lägg på resten av filéerna. Tryck ihop lätt och panera flundrorna i sin egen fuktighet i en blandning av rågmjöl, ströbröd, salt och peppar.

2

3
Gör ett ganska löst potatismos. Koka potatisen mjuk. Pressa den genom potatispress i en serveringsskål eller kastrull. Värm gräddmjölken och rör i den. Tillsätt dill, smör och muskot. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

4
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör samt någon matsked rapsolja. Stek flundrorna i omgångar 3–4 minuter på varje sida. Håll dem varma – eller använd två stekpannor.

5
Smält creme fraiche i en kastrull. Rör ner smöret, gräslöken och kaviaren. Smaka av med peppar men var försiktig med saltet.