Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 1 pkt bacon
- salt, nymalen vitpeppar
- vatten, smör/margarin
- nymalen vitpeppar, 1 nypa riven muskotnöt
- 400 g djupfryst brysselkål
- 1 liten gul lök + smör/margarin
- 250 g champinjoner eller annan svamp
- 1 1/2 dl lätt crème fraîche
- 3-4 mejramkvistar
- Att äta till:
- kokt potatis
Gör så här
1
Putsa och skär fläskfilén rakt över i cirka 3 1/2 cm breda stubbar. Linda dem runt om, men ej snittytan, med en baconskiva. Krydda snittytorna med salt och peppar. Bryn först snittytorna vackert bruna och stek sedan baconsidan. Fortsätt att eftersteka på svagare värme, eller mikra stubbarna färdiga på medelhög effekt (650 W).
2
Koka upp 1 dl vatten med 1 msk matfett, salt, peppar och muskot. Lägg i brysselkålen och koka den försiktigt enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vätskan.
3
Hacka löken fint och fräs den i lite matfett. Lägg i halverade champinjoner eller annan svamp i bitar och lite mera matfett. Låt svampen bli vackert brun. Lägg i den avrunna brysselkålen och krydda lite mera.
4
Blanda crème fraîche med hackade mejramblad och smaksätt med salt och peppar.
5
Klicka lite sås på “det gröna” och garnera med små mejramkvistar.