Du behöver

  • 8 st bifftomat stora
  • 4 msk ost t ex gratängost

Ostsås:

3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
4.5 dl mjölk
salt och vitpeppar
0.5 st grönsaksbuljongtärning smulad
1 dl parmesanost riven
1.5 dl mozzarellaost riven

Till servering:

pasta nykokt och riven parmesanost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken under vispning. Krydda med salt, peppar och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud tills såsen tjocknar. Rör i parmesanost och riven mozzarellaost. Skär av ett lock överst på tomaterna, gröp ur innanmätet och ställ dem i en ugnsfast form. Fyll tomaterna med ostsås och strö riven halvfet ost på toppen. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de är mjuka och ostsåsen het. Servera till nykokt pasta med riven parmesanost till.