Du behöver
- 5.5 st färskpotatisar små
- 2 dl vatten
- 1.5 msk hummerfond
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 msk hackad dill
- 0.5 pkt gröna bönor
- 250 g lax färsk
- salt
- pepparmix
Att servera till:
citronklyftor
dillkvistar
bröd
Gör så här
1
1 Skrubba eller skala potatisen. Koka den mjuk
2
i den angivna vattenmängden. Ta upp potatisarna.
3
2 Tillsätt hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Smaksätt med hackad dill, lite salt och pepparmix.
4
3 Ta bort eventuellt skinn och ben på laxen och skär fisken i rätt stora kuber.
5
4 Lägg ner fisken och bönorna. Låt sjuda under lock, 5–6 minuter, tills fisken är klar. Tillsätt den kokta potatisen i grytan och låt den bli varm. Bjud direkt med citron, dill och bröd.