Du behöver

  • 5.5 st färskpotatisar små
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 0.5 pkt gröna bönor
  • 250 g lax färsk
  • salt
  • pepparmix

Att servera till:

citronklyftor
dillkvistar
bröd

Gör så här

1
1 Skrubba eller skala potatisen. Koka den mjuk

2
i den angivna vattenmängden. Ta upp potatisarna.

3
2 Tillsätt hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Smaksätt med hackad dill, lite salt och pepparmix.

4
3 Ta bort eventuellt skinn och ben på laxen och skär fisken i rätt stora kuber.

5
4 Lägg ner fisken och bönorna. Låt sjuda under lock, 5–6 minuter, tills fisken är klar. Tillsätt den kokta potatisen i grytan och låt den bli varm. Bjud direkt med citron, dill och bröd.