Du behöver

  • 1 påse (600 g) frysta ärter
  • 1 morot i tunna skivor
  • 1 liten purjolök
  • 1/2 kruka basilika
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • ca 2 dl fläderblomssaft
  • 1–2 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • röda mangoldskott

Gör så här

1
1 Lägg ärter, morötter, skivad purjo och basilika i en kastrull stor nog för soppkok.

2
2 Häll över kokande buljong och koka allt mjukt, cirka 10 minuter. Mixa soppan slät. Rör ner saften (spädd). Sätt kastrullen i kallvatten i diskhon tills soppan är sval.

3
3 Vispa under tiden grädden till fast skum. Smaka av soppan med salt och peppar. För ner grädden i slingor. Ös upp i tallrikar, garnera med röda mangoldskott, och servera soppan med bröd.