Du behöver
- 1 påse (600 g) frysta ärter
- 1 morot i tunna skivor
- 1 liten purjolök
- 1/2 kruka basilika
- 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
- ca 2 dl fläderblomssaft
- 1–2 dl vispgrädde
- salt och vitpeppar
- röda mangoldskott
Gör så här
1
1 Lägg ärter, morötter, skivad purjo och basilika i en kastrull stor nog för soppkok.
2
2 Häll över kokande buljong och koka allt mjukt, cirka 10 minuter. Mixa soppan slät. Rör ner saften (spädd). Sätt kastrullen i kallvatten i diskhon tills soppan är sval.
3
3 Vispa under tiden grädden till fast skum. Smaka av soppan med salt och peppar. För ner grädden i slingor. Ös upp i tallrikar, garnera med röda mangoldskott, och servera soppan med bröd.