Du behöver
- 2-4 röda chilifrukter
- 1 lång squash
- 1 msk olivolja
- salt, nymalen svartpeppar
- 1-2 burkar fiskbullar i buljong
- 1/2 msk olivolja
- 1 msk curry
- 1 carambole (stjärnfrukt)
- Sås:
- 2 dl (matlagnings)yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- en aning kajennpeppar
- Spenatris:
- 4 port ris
- 125 g hackad spenat
- (flagad mandel)
Gör så här
1
Halvera och ta ur chilifrukterna, använd gärna plasthandskar. Grilla dem några minuter i het, torr stekpanna, lägg på fat och håll varmt under alfolie.
2
Dela squashen i tjocka skivor och stek dem på bägge sidor i olja tills de fått färg och blivit ganska mjuka. Tag upp, salta och peppra, håll varmt.
3
Häll buljongen av fiskbullarna och låt dem rinna av på kökspapper.
4
Skvätt lite olja till i stekjärnet och rör i curryn. Stek fiskbullarna till guldig färg på medelvärme, skaka pannan så varken curry eller fisk bränner fast. Ta upp och trä bullarna på korta träspett omväxlande med chilihalvor, squashskivor och svalkande syrliga bitar av carambole. Servera med spenatris och yoghurt smaksatt med vitlök, salt och kajennpeppar.
5
Spenatris: Koka ris av favoritsorten, med salt. Lägg i hackad (tinad) spenat när vattnet kokat upp. Blanda gärna i någon matsked flagad mandel precis före servering.