Du behöver

  • 2 kg kalkonbröst
  • honung-lime-stekolja (finns färdig)
  • svartpeppar
  • Basilikaolja:
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl salladsolja
  • 1-2 msk citronsaft
  • salt
  • Tillbehör:
  • 100 g pinjenötter
  • 2 knippen, à 400 g, grön sparris
  • 1 knippe rucolasallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kalkonbröstet på ett galler med ugnsplåt under. Pensla med stekolja och krydda. Stek tills stektermometern visar på 63 grader.

2
Låt steken svalna och skär sedan upp den i tunna skivor.

3
Lägg basilikablad, oljor och pressad citron i en matberedare/mixer och kör till en slät sås. Rosta pinjekärnorna i en torr panna. Hacka hälften grovt.

4
Skär bort den nedersta, träiga delen av sparrisstjälkarna. Lägg dem i kokande vatten i 5 minuter tills de är knappt mjuka. Låt dem rinna av. Skölj rucolasalladen.

5
Fördela rucolasallad och sparris på tallrikar. Lägg några skivor kalkonbröst ovanpå. Strö över pinjenötter och ringla över basilikaolja. Servera färskpotatis vid sidan.