Du behöver
- 2 kg kalkonbröst
- honung-lime-stekolja (finns färdig)
- svartpeppar
- Basilikaolja:
- 1 kruka basilika
- 1 dl olivolja
- 1 dl salladsolja
- 1-2 msk citronsaft
- salt
- Tillbehör:
- 100 g pinjenötter
- 2 knippen, à 400 g, grön sparris
- 1 knippe rucolasallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kalkonbröstet på ett galler med ugnsplåt under. Pensla med stekolja och krydda. Stek tills stektermometern visar på 63 grader.
2
Låt steken svalna och skär sedan upp den i tunna skivor.
3
Lägg basilikablad, oljor och pressad citron i en matberedare/mixer och kör till en slät sås. Rosta pinjekärnorna i en torr panna. Hacka hälften grovt.
4
Skär bort den nedersta, träiga delen av sparrisstjälkarna. Lägg dem i kokande vatten i 5 minuter tills de är knappt mjuka. Låt dem rinna av. Skölj rucolasalladen.
5
Fördela rucolasallad och sparris på tallrikar. Lägg några skivor kalkonbröst ovanpå. Strö över pinjenötter och ringla över basilikaolja. Servera färskpotatis vid sidan.