Du behöver
- 4 st potatis medelfasta
- 2 st palsternackor
- 2 st anjoupäron
- olivolja ca 2 msk
- fingersalt nymalen svartpeppar
- 3 st korv gärna kryddiga
Syrrans ketchup:
1 dl ketchup
0.5 st lök skalad gul
1 st vitlök skalad klyfta
svartpeppar från kvarn
Gör så här
1
1. Skala potatisarna och klyfta dem i sjättedelar. Skala nackorna också och klyfta dem i fjärdedelar. Päronen ska inte skalas, men väl tvättas, klyftas i fyra delar och kärnas ur.
2
2. Lägg allt i rymlig ugnsform, droppa på olja och vänd om med rena händer tills allt har blanka ytor. Salta och peppra frikostigt. Snitta korvarna och lägg dem bredvid.
3
3. Baka allt i 200-gradig ugn cirka 20 minuter, tills potatisen känns mjuk. Servera med ketchupsåsen.
Syrrans ketchup:
Blanda ketchupen med finriven lök och vitlök, smaka av med peppar. Såsen vinner på att stå och dra en stund.