Du behöver
- ca 400 g skinn- och benfri laxsida
- Marinad:
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk krossad rosépeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 pressade limefrukter
Gör så här
1
Strimla laxen i 2 cm breda längder från ytterkanten mot mitten. Blanda ihop marinaden och låt laxstrimlorna ligga i den en stund i kylen.
2
Trä i vågformation på grillspett av trä eller metall.
3
Grilla i ugn cirka 5 minuter, lite längre och med vändning på utegrill.
4
Känn med tandpetare när laxköttet är genomgrillat.
5
Ät direkt från pinnen, eller dra ur pinnen och stoppa laxen i snittad grahamsgrillgiffel. Skeda på <a href=”/cgi-bin/show.pl?num=0847″>dragongurksallad</A>.
Servera gärna grahamsgrillgiffel till.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.