Du behöver

  • ca 400 g skinn- och benfri laxsida
  • Marinad:
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk krossad rosépeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 pressade limefrukter

Gör så här

1
Strimla laxen i 2 cm breda längder från ytterkanten mot mitten. Blanda ihop marinaden och låt laxstrimlorna ligga i den en stund i kylen.

2
Trä i vågformation på grillspett av trä eller metall.

3
Grilla i ugn cirka 5 minuter, lite längre och med vändning på utegrill.

4
Känn med tandpetare när laxköttet är genomgrillat.

5
Ät direkt från pinnen, eller dra ur pinnen och stoppa laxen i snittad grahamsgrillgiffel. Skeda på <a href=”/cgi-bin/show.pl?num=0847″>dragongurksallad</A>.


Kommentar:
Servera gärna grahamsgrillgiffel till.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.