Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 1 potatis, tärnad
- 2 morötter, tärnade
- 1 röd spansk peppar finhackad med kärnor och allt
- 1 gul paprika, tärnad
- 2 msk matolja
- 2 msk riven ingefära
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 msk honung
- 1 burk kidneybönor (410 g)
- 400 g benfri lax
- 1 tsk salt
- ett par varv på svartpepparkvarnen
- färsk timjan till garnering
Gör så här
1
Fräs lök, potatis, morötter, spansk peppar och paprika i matolja i någon minut i en inte alltför het gryta.
2
Tillsätt ingefära, vatten och buljongtärningar. Koka soppan i cirka 10 minuter.
3
Under tiden låter du bönorna rinna av i ett durkslag, skölj dem väl. Skär laxen i bitar.
4
Lägg i honung, bönor och lax. Koka i ytterligare två minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar. Garnera med lite färsk timjan.