Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 potatis, tärnad
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 röd spansk peppar finhackad med kärnor och allt
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 2 msk matolja
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk honung
  • 1 burk kidneybönor (410 g)
  • 400 g benfri lax
  • 1 tsk salt
  • ett par varv på svartpepparkvarnen
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

1
Fräs lök, potatis, morötter, spansk peppar och paprika i matolja i någon minut i en inte alltför het gryta.

2
Tillsätt ingefära, vatten och buljongtärningar. Koka soppan i cirka 10 minuter.

3
Under tiden låter du bönorna rinna av i ett durkslag, skölj dem väl. Skär laxen i bitar.

4
Lägg i honung, bönor och lax. Koka i ytterligare två minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar. Garnera med lite färsk timjan.