Du behöver
- 1 kg tunna revbensspjäll
- 5 dl färdig tikkasås
- 2 krm kajennpeppar + 1 tsk salt
- Couscoussallad:
- 150 g rucolasallad
- 4 portioner snabbcouscous
- 150 g ätfärdiga minimorötter
- 1 1/2 dl hasselnötskärnor
- 1/2 dl gari (inlagd skivad ingefära)
- Dressing:
- 1 dl neutral olja
- 1/2 dl nypressad lime
- 1 krm vitpeppar + 1/2 tsk flingsalt
- 1/2 kruka koriander
Gör så här
1
Dela spjällen mellan vart tredje till vart fjärde ben med vass kniv. Lägg i stor fryspåse.
2
Blanda kryddsåsen direkt i burken med peppar och salt. Häll blandningen i spjällpåsen och förslut. Knåda påsen försiktigt tills såsen fördelats jämnt.
3
Kyl över natten.
4
Häll 2–3 liter grillkol i grillen, spruta på tändvätska och tänd försiktigt. När kolen blivit grå med rött, glödande inre (tar minst 20 minuter):
5
Grilla köttbitarna 10–15 minuter cirka 5 centimeter ovanför glöden. Vänd köttet flera gånger.
6
Couscoussallad Skölj salladen, skaka av vattnet.
7
Koka couscous enligt paketet och låt svalna. Rör om försiktigt med en gaffel.
8
Tunnskiva morötterna, grovdela nötterna och strimla garin.
9
Blanda allt i en vid salladsskål.
10
Dressing Vispa samman olja, lime, peppar och salt i en kanna, blanda i finhackad koriander.