Du behöver

  • 1 kg tunna revbensspjäll
  • 5 dl färdig tikkasås
  • 2 krm kajennpeppar + 1 tsk salt
  • Couscoussallad:
  • 150 g rucolasallad
  • 4 portioner snabbcouscous
  • 150 g ätfärdiga minimorötter
  • 1 1/2 dl hasselnötskärnor
  • 1/2 dl gari (inlagd skivad ingefära)
  • Dressing:
  • 1 dl neutral olja
  • 1/2 dl nypressad lime
  • 1 krm vitpeppar + 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 kruka koriander

Gör så här

1
Dela spjällen mellan vart tredje till vart fjärde ben med vass kniv. Lägg i stor fryspåse.

2
Blanda kryddsåsen direkt i burken med peppar och salt. Häll blandningen i spjällpåsen och förslut. Knåda påsen försiktigt tills såsen fördelats jämnt.

3
Kyl över natten.

4
Häll 2–3 liter grillkol i grillen, spruta på tändvätska och tänd försiktigt. När kolen blivit grå med rött, glödande inre (tar minst 20 minuter):

5
Grilla köttbitarna 10–15 minuter cirka 5 centimeter ovanför glöden. Vänd köttet flera gånger.

6
Couscoussallad Skölj salladen, skaka av vattnet.

7
Koka couscous enligt paketet och låt svalna. Rör om försiktigt med en gaffel.

8
Tunnskiva morötterna, grovdela nötterna och strimla garin.

9
Blanda allt i en vid salladsskål.

10
Dressing Vispa samman olja, lime, peppar och salt i en kanna, blanda i finhackad koriander.