Du behöver

  • 700 g fast potatis
  • 400 g morötter (3 st)
  • 300 g palsternackor
  • 7 dl köttbuljong (tärning)
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 st purjolök i bitar
  • 0.5 msk majsenaredning
  • salt och vitpeppar
  • 600 g falukorv i skivor
  • riven pepparrot
  • hackad persilja

Gör så här

1
1 Skala rötterna och skär i bitar. Lägg i kastrull och häll på buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Koka i 12 minuter.

2
2 Lägg i purjolöken och koka i 4 minuter till. Red eventuellt av med majsena, krydda med salt och peppar.

3
3 Stek falukorv och servera tillsammans med pepparrot och rotfrukterna. Strö persilja över.


Kommentar:
Fiberrikt!