Du behöver

  • 2 st sparris (ca 800 g)
  • 100 g forellrom

Sås:

2 dl vitt vin torrt vin
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
0.5 dl crème fraîche (34 %)
1 tsk majsenaredning
2 msk smör
salt och peppar
2 msk gräslök finhackad

Gör så här

1
Koka ner vinet tills cirka hälften återstår. Tillsätt grädde och creme fraiche, koka ihop under ett par minuter. Red av med majsenaredning, vispa i smör och krydda med salt, peppar och gräslök.

2
Skär bort den träiga, nedre delen av sparrisen. Skala eventuellt den nedre, återstående delen.

3
Koka upp en vid kastrull med saltat vatten, släng i en försvarlig klick smör. Koka sparrisen i 1–1? minut, lyft upp den med en hålslev och lägg upp en trave på varma tallrikar. Lägg på en rejäl klick forellrom och slå den heta såsen över.