Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 2.5 dl bulgur
  • 2 st röda paprikor
  • salt vitpeppar
  • 13.5 st syltlökar halverade
  • 500 g bladspenat
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 st vitlök klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 500 g laxfilé tinad i 4 portioner
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk citronpeppar
  • salt

Gör så här

1
1 Koka upp vatten enligt bulgurpaketet, tillsätt olja, buljongtärning och bulgur. Låt sjuda under lock 10 minuter.

2
2 Tärna paprikan, vänd ner i bulgurn och låt koka 3–4 minuter till. Smaka av med salt och peppar, vänd i syltlök. Serveringsklart!

3
3 Tina spenaten i grädde i kastrull. Pressa i vitlök, salta, peppra. Sjud under lock 5 minuter.

4
4 Hetta upp en rejäl stekpanna. Pensla fisken med olja, strö på citronpeppar och salta runt om. Stek 2–3 minuter på varje sida på ganska hög värme.