Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 2 tärning grönsaksbuljong
- 2.5 dl bulgur
- 2 st röda paprikor
- salt vitpeppar
- 13.5 st syltlökar halverade
- 500 g bladspenat
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 st vitlök klyftor
- 0.5 tsk salt
- vitpeppar från kvarn
- 500 g laxfilé tinad i 4 portioner
- 0.5 msk olivolja
- 1 tsk citronpeppar
- salt
Gör så här
1
1 Koka upp vatten enligt bulgurpaketet, tillsätt olja, buljongtärning och bulgur. Låt sjuda under lock 10 minuter.
2
2 Tärna paprikan, vänd ner i bulgurn och låt koka 3–4 minuter till. Smaka av med salt och peppar, vänd i syltlök. Serveringsklart!
3
3 Tina spenaten i grädde i kastrull. Pressa i vitlök, salta, peppra. Sjud under lock 5 minuter.
4
4 Hetta upp en rejäl stekpanna. Pensla fisken med olja, strö på citronpeppar och salta runt om. Stek 2–3 minuter på varje sida på ganska hög värme.