Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 1/2 dl vatten
- 3/4 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 800 g färskpotatis
- 300 g vaxbönor och/eller
- haricots verts
- 1 gul lök
- 1 tsk (oliv)olja
- 2 kokta kalla skalade
- rödbetor
- 1 äggula
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk kapris
- 400 g lammfärs
- 1 1/2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 2-3 nypor grovt salt
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i blöt i vattnet i en rejäl bunke, minst 10 minuter. Rör i salt och peppar.
2
Skrapa eller borsta potatisen, ansa bönorna.
3
Grovhacka löken och mikra den i 1 tsk olja cirka 1 minut på högsta effekt, låt svalna. Grovtärna rödbetorna.
4
Koka potatis med bönor ovanpå i saltat vatten cirka 10 minuter, tills potatisen är nätt genomkokt. Håll bönorna varma, låt potatisen svalna lite.
5
Blanda hastigt ägg, lök, pressad vitlök, kapris och rödbetshack med färsen i ströbrödet. Forma 8 biffar med blöta händer och stek dem på dryg medelvärme i olja och smör. 5-7 minuter på varje sida blir lagom. Håll varmt medan grovskivad potatis får en omskakning i stekpannan med repad rosmarin och grovt salt.