Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 800 g färskpotatis
  • 300 g vaxbönor och/eller
  • haricots verts
  • 1 gul lök
  • 1 tsk (oliv)olja
  • 2 kokta kalla skalade
  • rödbetor
  • 1 äggula
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk kapris
  • 400 g lammfärs
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2-3 nypor grovt salt

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i blöt i vattnet i en rejäl bunke, minst 10 minuter. Rör i salt och peppar.

2
Skrapa eller borsta potatisen, ansa bönorna.

3
Grovhacka löken och mikra den i 1 tsk olja cirka 1 minut på högsta effekt, låt svalna. Grovtärna rödbetorna.

4
Koka potatis med bönor ovanpå i saltat vatten cirka 10 minuter, tills potatisen är nätt genomkokt. Håll bönorna varma, låt potatisen svalna lite.

5
Blanda hastigt ägg, lök, pressad vitlök, kapris och rödbetshack med färsen i ströbrödet. Forma 8 biffar med blöta händer och stek dem på dryg medelvärme i olja och smör. 5-7 minuter på varje sida blir lagom. Håll varmt medan grovskivad potatis får en omskakning i stekpannan med repad rosmarin och grovt salt.